Articles

dos negroni

Això de la passarel·la de Milà

En una passarel·la la talla 36 és la normal i la 40 és la gran. Suposo que la 42 la deuen reservar per a les balenes

Diu que la passarel·la de Milà ha exclòs l'empresa Elena Miró, dedicada a les talles grans. I això que aquesta firma de moda, que em sembla que és catalana, l'any 2006 va signar un manifest amb els responsables de la moda a Itàlia en què es comprometien a no permetre que desfilessin a les passarel·les “menors de 16 anys i models amb evidents problemes alimentaris”.

Veig bé que no desfilin menors d'edat, de la mateixa manera que veig bé que no cusin pilotes. Però això dels problemes alimentaris em sembla tota una altra cosa. Les models primes de les passarel·les és evident que en tenen, de problemes alimentaris. Però, i les models de talles grans, que no en tenen, de problemes alimentaris? El que passa és que unes i altres són majors d'edat. I una major d'edat pot fer el que vulgui amb el seu cos. I voler estar molt prima o molt grassa és una de les coses que pot fer, de la mateixa manera que es pot rapar els cabells al zero o tatuar-se la cara de Jordi LP a la natja. Una persona major d'edat pot fer vaga de fam o pot decidir no menjar per tal de gastar la talla vint (o per tal de reivindicar el Sàhara lliure). I pot decidir que es morirà jove perquè no pot deixar de menjar coses greixoses i poc saludables.

Però el problema, em diuen les mares de família amb filles adolescents, és l'exemple que donen aquestes dones tan secalludes. D'acord. Els dono la raó. Les models que desfilen a les passarel·les no tenen mides reals, perquè per a elles la idea de fer una bacanal deu consistir a menjar-se un pèsol. Són més primes que nosaltres perquè els quedi bé la roba. Ara bé: les models de talles grans no són gaire diferents. He vist desfilades de la prohibida Elena Miró. Les models deuen gastar, com a molt, una 38 o una 40. Això és una talla gran? De què es queixen si fan el mateix que els altres dissenyadors? Posen dones més primes que les destinatàries de la roba que fan. En una passarel·la la talla 36 representa la normal i la 40 és la gran. Suposo que la 42 la deuen reservar per a les balenes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.