Articles

La contra

Borratxera de germanor

L'Oktoberfest, la popular festa de la cervesa de Munic, celebra els 200 anys amb 6 milions de visitants… alguns dels quals cantaran l'himne del Barça

Dos litres de cervesa i mig pollastre a l'ast. Aquesta és la consumició mínima que han hagut de pagar l'Anna, l'Àngels, la Teresa, l'Estel, l'Imma, la Irene, el Gerard, el Gereon, el Leo i el Karl per reservar una taula en un dels emblemàtics envelats que s'ubiquen cada any al Wiesn, a la prada de Munic, amb motiu de l'Oktoberfest. L'Anna té dubtes de si s'acabarà les dues gerres de litre que li portaran, però creu que sí. Al capdavall li recorden que la mitjana diària d'ingesta de cervesa durant les dues setmanes i mitja que dura el festival és de “quatre o cinc litres per cap”.

Alguns s'excedeixen amb la beguda, però per a la majoria es tracta més aviat de viure una borratxera de germanor. “La gent té moltes ganes de festa, de socialitzar-se. És gresca i xerinola a l'alemanya”, resumeix l'Àngels, que des del març té reservada taula per als seus amics, la majoria catalans residents a la ciutat. Alguns d'ells fins i tot s'atreveixen a posar-se els típics pantalons bavaresos de cuir o, en el cas d'elles, el dirndl, el sexi “però incòmode” vestit regional. Entre cançons del folklore local se sentirà alguna cançó catalana, com a mínim “el Cant del Barça, que ja el vam cantar l'any passat”, somriu l'Àngels.

Aquest any serà encara més especial. Es commemoren els 200 anys d'història de l'Oktoberfest i hi haurà, a més, cursa de cavalls i cervesa feta entre totes les fàbriques cerveseres de Munic amb la recepta original que s'emprava el 1810.

El festival es va començar a celebrar amb motiu de la boda dels futurs reis Lluís I de Baviera i de Teresa de Saxònia i Hildburghausen. Des de llavors, el Wiesn tot just ha interromput la festa en 24 ocasions per epidèmies de còlera, per la mort de la reina Teresa o per les dues guerres mundials, i va haver d'afrontar fa 30 anys l'atemptat d'un neonazi que va deixar 13 morts.

Però l'Oktoberfest té molts més amics que enemics, com ho demostren els sis milions de visitants que rep cada any. En aquesta edició, que va començar el passat cap de setmana, s'espera que el total de visitants gastin 830 milions d'euros, més de 51 al dia, entre begudes, menjars i entreteniment al camp firal, compres i transport a la ciutat, i hotels. Salut!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.