Articles

Trossos

Enquestes

Normalment, en els processos electorals, qui té el govern surt amb avantatge i l'oposició intenta desgastar-lo en campanya. El qui té el govern ven allò que ha fet, en un discurs en positiu, i l'oposició intenta atacar-ho. En el cas català, les enquestes han capgirat els papers. Com que CiU hi surt destacada, la campanya és l'ocasió per esgarrapar-li l'avantatge, mentre CiU intentarà traspassar-la amb una discreció defensiva que li permeti mantenir-lo.

Què són

Per tant, la campanya buscarà motius pels quals no s'ha de votar CiU. Imatges de CiU, sobre què són i què volen, que allunyin els indecisos i facin trontollar els convençuts. Abans de l'estiu, la idea era que els de CiU són uns lladres de camí ral. Després n'han aparegut tres més. Que són llops independentistes disfressats amb la pell de be de la moderació. Que són bens autonomistes disfressats amb la pell de llop de l'independentisme. I que són la quinta columna del PP, enemic de tot catalanisme.

Caricatura

En campanya, caricaturitzar l'adversari s'hi val. Amb una condició: que, a l'hora d'entendre la realitat, no la substitueixis per la caricatura. CiU va governar molts anys gràcies al fet que els seus adversaris van arribar a creure's la caricatura que n'havien fabricat en campanya. I, a més, les caricatures han de ser una mica versemblants. CiU pot ser alguna de les coses que diuen aquestes caricatures. Però totes a la vegada és impossible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.