Articles

dos negroni

A, Bulevard; B, Rambla

Si Hereu vol crear una nova Ruta de la Seda entre la Xina i la Mediterrània, preparem-nos

Profundament terroritzada llegeixo a l'Avui unes declaracions de l'alcalde Hereu, allà a Xangai. Diu que “Hereu vol refer la Ruta de la Seda entre la Xina i la Mediterrània”. Això és el que llegeixo. I llegeixo més. Vol “crear una nova Ruta de la Seda que uneixi les civilitzacions mediterrània i xinesa en el segle XXI”. Ai, ai.

Si NostreSenyor existeix, Hereu va parlar en sentit metafòric (no ho deia de veritat). En canvi, si estem sols al món, si no hi ha cap ésser superior que guiï els nostres destins, les paraules d'Hereu no són una metàfora. I aleshores val més que anem a l'herbolari a comprar flors de Bach. Si Hereu no vol bastir un pont de mar blava, sinó que el que vol és, de veritat, crear una nova Ruta de la Seda que uneixi les civilitzacions mediterrània i xinesa en el segle XXI, ens hem de preparar. Amb enteresa però dignitat, amb dolor però també amb la determinació de Rambo al Vietnam.

Suposo que el primer que tocarà és fer un referèndum. La pregunta serà aquesta: “¿Vols que la nova Ruta de la Seda que uneixi les civilitzacions mediterrània i xinesa sigui A) un bulevard, B) una rambla, C) cap de les dues anteriors?” L'Ajuntament penjarà unes banderoles al que vindria a ser l'actual Ruta de la Seda amb propaganda de l'opció A i la B. Així podrem protestar (tots els mediterranis en general i els xinesos en particular) del fet que l'opció C (que la nova Ruta de la Seda no sigui ni una rambla ni un bulevard) se'ns amaga.

Farem un grup de Facebook que ho denunciï, que és una cosa que ara es fa en un dir Jesús i que s'està convertint en una activitat tan burra com monologar a El club de la comedia. Votarem i el sistema informàtic mediterrani no funcionarà, però sí que funcionarà el xinès, perquè per alguna cosa és una potència emergent. Però només votarem els mediterranis i els xinesos residents (inclosos els immigrants i els menors d'edat). I potser sortirà l'opció bulevard. I hi haurà un tramvia submarí, i finalment podrem fer la Ruta de la Seda en bicicletes aquàtiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.