Opinió

Lletra petita

Revifar o morir

“Si Ciutadans no és capaç d’articular un projecte que li permeti revifar, el millor que pot fer és deixar morir el partit. I no seguir agonitzant i esperant si algú els salva

Ahir el cap visible de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, explicava en una entrevista a la SER que els de l’exformació d’Albert Rivera estan en negociacions amb el PP per concórrer junts a les eleccions catalanes. Les bondats d’aquesta entesa eventual són que aquesta candidatura seria “molt bona i gran pel constitucionalisme”. Dit d’una altra manera: Ciutadans necessita anar amb el PP perquè la dreta espanyolista aglutini vot per intentar esquivar, així, un perill molt real per a ells com és la seva desaparició del mapa polític català. Ciutadans fa no només mesos, sinó molt de temps que agonitza. Va irrompre en el mapa polític amb molta força, va guanyar unes eleccions al Parlament de Catalunya i, com tot bescuit mal cuit, tal com va pujar va baixar. Fins al punt de ni presentar-se a les darreres eleccions espanyoles després del desastre d’Inés Arrimadas.

A Ciutadans saben que la política de l’espectacle, la del barrufet enfadat que des de fa anys porten a terme, no ha calat. Van néixer com un partit de centre, equidistant de tothom. I aviat es van treure la màscara per deixar clar que d’on sortien era de la dreta que ells anomenen “constitucionalista”. És a dir: com el PP. Per això, que els “constitucionalistes” acabin anant junts a les eleccions per a ells té tot el sentit. És el seu bot salvavides perquè s’estan ofegant. Però si parlen de “constitucionalistes” es deixen el PSC o Vox, per exemple. Però, és clar, aquests són mals “constitucionalistes”. Els uns perquè els avancen per la dreta i els altres perquè estan sotmesos als independentistes.

En lloc d’intentar esgarrapar quatre vots per poder seguir als llocs de poder, si Ciutadans vol recuperar la credibilitat que almenys en els seus temps inicials tenia, el que ha de fer és refundar-se. Articular un projecte que els permeti revifar. I, si no són capaços de fer-ho, el millor que poden fer és deixar morir el partit i no seguir agonitzant i esperant si algú els salva. Ja fa uns anys van fer la mateixa oferta al PP i no se’n van sortir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia