Opinió

A la tres

El PP a les barricades

“Si et vesteixes per a la guerra, surts al carrer carregat d’armament i munició i t’alies amb mercenaris, tens moltes probabilitats de provocar una guerra

El PP juga amb foc. No l’importa Espanya i encara menys els espanyols; només el seu cortijo, el poder i, és clar, la pasta. I això és el que ho mou tot. Alberto Núñez Feijóo passava per ser un moderat i el líder que podia recuperar el centre i la majoria electoral, però és teatre. El partit i el seu líder seran centrats o extremistes segons el que convingui més. I ara convé atansar-se a l’extrema dreta, adoptar el seu tarannà, parlar el seu idioma, assumir la seva radicalitat, compartir les seves fòbies, les seves perversions, fins i tot les seves violències. És l’efecte Vox. Amb José María Aznar se’n van anar els bons temps de la majoria absoluta i també la ultradreta que vivia a la seva falda. Ara el deixeble s’ha fet massa gran, s’endú massa vots, Pedro Sánchez va pel cinquè any a La Moncloa amb previsió de quatre més i el líder in pectore del PP dirigeix les operacions des del seu despatx de la FAES per recuperar el cortijo, el poder i la pasta. I vet aquí que Feijóo ha pactat amb el diable per tenyir el mapa de blau, ha farcit la seva guàrdia pretoriana d’àligues i falcons (Díaz Ayuso, Miguel Tellado, Cayetana Álvarez de Toledo...) i els ha posat a treballar per inflar la vena del nacionalisme atàvic, de la catalanofòbia i de la por visceral parlant cada dia de terrorisme, de cops d’estat, d’humiliacions, de polítics delinqüents, de decadència institucional, de governs il·legítims, il·legals i corruptes, de traïcions a la pàtria i d’una Espanya majoritària que no existeix i que necessita aixecar-se i alliberar-se d’una opressió dictatorial. La hipèrbole és imparable i no busca una altra cosa que transformar una derrota democràtica en una victòria política. No importa l’odi que generi, les passions que exciti, ni la mentida que calgui sembrar pel camí; no importa el preu, ni la convivència, ni sembla importar la violència que pugui desfermar. El problema és que si et vesteixes per a la guerra, surts al carrer carregat d’armament i munició i t’alies amb mercenaris, tens moltes probabilitats de provocar una guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia