Opinió

Keep calm

Lleparàs, Dani Alves

Lleparàs perquè tantes declaracions contradictòries confrontades amb una versió monolítica i coherent de l’altra part ja han fet pujar la mosca al nas a la jutgessa.

Lleparàs perquè si fos el cas que alguna d’aquestes declaracions l’haguessis fet per protegir-te d’algun embolic domèstic ara en tindràs dos, de judicis, un a casa teva i un altre de penal, i perdre’n un implicarà amb tota probabilitat perdre també l’altre.

Lleparàs perquè fa tota la sensació que si d’entrada t’has fet representar per un especialista en estrangeria i no per un penalista és que no tenies la percepció de gravetat adequada a la denúncia que han presentat contra tu.

Lleparàs perquè en aquest indret del planeta i en aquest moment de la història hem convingut que determinades conductes de l’àmbit de les relacions socials que queden fora del Codi Penal ja no les acceptem ni homes ni dones. Homes i dones que tota la vida hem flirtejat (al segle XX en dèiem “lligar”) procurant que no s’encengués el llum vermell del consentiment.

Lleparàs perquè ja estàs llepant. Perquè dir-se Dani Alves i ser un famós exjugador d’uns equips de petanca que paguen molt bé t’han convertit en el preventiu més famós de Brians 1 i 2 sense que la teva disposició a col·laborar –eufemisme d’acolloniment– hagi impedit que fiscalia i jutgessa es pensin que deixant-te lliure podries fotre el camp. I ja estàs llepant des del moment que el que t’ha portat a la garjola ocupa hores i hores, planes i planes, com si fos l’únic episodi de presumpta agressió sexual que ens passa pel davant aquests dies.

I, ben mirat, encara no sabem si has de llepar perquè, igual que cal cuidar, acompanyar, protegir i no revictimitzar les dones que han estat violades, hem d’exigir respecte per la presumpció d’innocència que et correspon mentre no hi hagi condemna. Però tens molt mala peça al teler.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia