Opinió

Keep calm

20 cèntims, mentides i vergonyes

Està bé estructurar un escut social per a aquest hivern que no acaba d’arribar, però tot seguit venen les trampes. Els 200 euros per a les llars amb ingressos baixos no es poden demanar fins al 15 de febrer, i ja veurem quan es cobraran. I la retirada del descompte dels 20 cèntims amaga una discriminació terrible. Per justificar-la, ens diuen que el combustible és al preu d’abans de la guerra. Fals: avui, el litre de gasoil val en una low cost els mateixos 1,30 euros que el 23 de febrer... quan li hem aplicat el descompte. A partir de diumenge costarà 1,50, un preu mai vist fins al febrer del 2022. Més discriminació: diuen que es manté el descompte als professionals. Doncs maleït el concepte que tenen els progressistes dels professionals... Descompte per a qui treballa al volant, però qui necessita el volant per anar a treballar perquè el transport públic no existeix o no és alternativa raonable, que es foti. Els que fan 100 km cada dia per anar a treballar són multitud, i a aquests sí que se’ls pot saquejar a raó de 30 euros de sobrecost mensual?

No em tractis de recargolat. Si en el camí cap a la feina tens una topada –Déu no ho vulgui– hauràs tingut un accident laboral igual com si qui xoca és el teu veí camioner que porta carn al mercat. Si tots dos us moveu per treballar, per què el veí ho ha de fer a un cost menor? Doncs perquè tu i el col·lectiu que són com tu no teniu cap sindicat que us defensi i perquè, des del despatx i amb el biaix metropolità de sempre, és molt fàcil associar la mobilitat laboral només amb el transport públic, aquest sí bonificat o en algun cas gratuït. Nova mentida, immensa discriminació als ciutadans del 90% del territori i colossal error de planificació: com més traves i costos afegim a la població que viu fora de les ciutats, menys esponjarem els grans nuclis i menys qualitat tindrà l’aire que s’hi respira i els serveis que s’hi presten. Un cercle pervers.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia