Opinió

De reüll

El futur en un xip

No hi entenc gaire, de xips, ni de conductors, ni de semiconductors, per no dir gens, tot just el que cal per saber que aquestes petites peces, essencials en els productes tecnològics de consum, són les que fan que portem petits ordinadors penjats del coll amb una corretgeta, a dins la bossa o la butxaca dels pantalons. Bàsics per a la indústria de la telefonia i l’automoció, entre tantes altres, dues multinacionals del sector han anunciat que aposten per Barcelona per desenvolupar-hi el seu negoci. Bones notícies després de mesos de males noves i davant la previsió de més alentiment econòmic per a l’any vinent.

Aquesta setmana Cisco va anunciar que aprofitaria els beneficis que li ofereix el Perte (Projecte Estratègic per a la Recuperació i Transformació Econòmica) de microelectrònica i semiconductors del govern espanyol, dotat amb 1.150 milions d’euros, per obrir a Barcelona el seu primer centre de disseny de microxips a la UE. És previst que el nou centre se situï a les instal·lacions que Cisco Systems té al Poblenou. I al maig Intel, una altra empresa que es dedica als xips, es va acollir als ajuts i va anunciar una inversió de 200 milions i la creació de 300 llocs de treball en un laboratori de processadors RISC-V al Barcelona Supercomputing Center.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia