Opinió

A la tres

Merda, que m’ocupen el pis

“No podem dir que no ens estan advertint que és fàcil que trobis la casa ocupada quan tornis del carrer

Visc amb la por de sortir un dia a comprar un quilo de patates i constatar, cinc minuts després, que uns desconeguts m’han ocupat el pis i m’hi han barrat el pas. M’estic plantejant seriosament dibuixar un quadrant de torns entre els que compartim sostre per assegurar-nos que sempre hi ha algú dins fent-hi guàrdia. A la canalla els instruiré per tal que, quan es quedin sols, posin música a tot drap amb efectes repel·lents. Una altra opció, per poder sortir a estones en família, podria ser enregistrar-nos xerrant durant un parell d’hores i, mentre som fora, fer sonar la gravació com a fil musical de la llar. A més, he decidit que d’ara en endavant sortiré de casa amb una maleta a sobre amb quatre peces de roba i els estris bàsics d’higiene personal per tal que, si em quedo al carrer, no m’enganxi completament desequipada. Perquè no podem dir que no ens n’estan advertint. A hores d’ara, ningú pot tenir els sants pebrots d’afirmar que l’ocupació del seu pis l’agafaria per sorpresa. Seria una gran putada, hi estem d’acord, però no pas un fet impredictible. Que no és per manca de missatges de molts polítics advertint-nos que patim una invasió d’ocupes.

Fins no fa gaire, era la dreta qui ens inundava amb advertiments. Semblava que s’ocupava un pis habitat cada deu minuts. No me’ls prenia seriosament, bàsicament perquè no conec ni un sol cas d’algú que hagi marxat una estona i s’hagi trobat l’habitatge usurpat. Ara com ara segueixo sense conèixer una sola situació d’aquest tipus, però ara sí que estic en estat d’alerta permanent. Perquè si també determinada esquerra corre a avisar-nos que estem en perill i que la lluita contra l’ocupació il·legal és la seva gran prioritat, segur que tenim motius per no dormir plans. I si han decidit copiar l’etern rival, crec que per algun motiu justificat serà. Que si cada cop costa més trobar les diferències entre els programes electorals, només pot ser perquè van en la bona direcció. I ja sabem què passa quan ens donen a elegir entre l’original i la còpia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia