Opinió

De reüll

Com més endins pot arrelar...

L’escriptora mallorquina Antònia Vicens, Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2022, va ser l’encarregada ahir de fer el pregó inaugural de La Setmana del Llibre en Català que tot just comença al moll de la Fusta de Barcelona amb la voluntat de superar els 50.000 visitants de l’any passat. El sector viu amb certa eufòria un moment dolç i això, davant l’allau de notícies negatives relacionades amb la llengua, és bo i ens reconforta. Una vegada més, la llengua és el pal de paller de la convocatòria que, a Catalunya, arriba enguany a la quarantena edició.

Mentrestant, a Mallorca, els llibreters escalfen motors. Enguany, per primera vegada, la Setmana del Llibre en Català, la trenta-tresena, coincideix amb la del Principat. El pregó inaugural el farà l’editor i activista valencià Eliseu Climent. Els llibreters mallorquins s’han sumat enguany a la convocatòria amb la llengua com a pal de paller. A Catalunya la notícia s’ha rebut amb eufòria, però es veu que algú intenta generar falses polèmiques per la coincidència. No és així com es treballa per la unitat de la llengua i es defensa la unitat del país? L’aposta dels llibreters de Mallorca de sortir coincidint amb La Setmana a Catalunya és la llavor de primavera de qui sap que la soca més s’enfila com més endins pot arrelar. I en això està!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia