Opinió

A la tres

L’hampa de l’Estat

“El xantatge, la difamació i l’assetjament amb placa i fons reservats és preconstitucional i il·legal, però és Espanya; no passa res

El món en què ens movem devora les notícies amb una facilitat colpidora. La guerra d’Ucraïna, la insalubritat d’un CGPJ caducat fa anys, el vint i tant per cent de pobresa estructural a Catalunya..., les notícies envelleixen ràpid i malament, però les realitats no afluixen, són greus, fan mal a persones i famílies i fereixen la sensibilitat, la dignitat, el sentit de la societat que construïm dia a dia. Per això no podem deixar-ho passar com si no existís. Un exemple d’aquesta setmana és el relat de Susana Monje al programa El Món de RAC1. Empresària, directiva del Barça entre el 2010 i el 2016 i víctima –una més– de la claveguera patriòtica de l’Estat espanyol i la impunitat inacceptable que sembla tenir en un estat que s’autoproclama democràtic i de dret en la Constitució del 78.

Monje tenia una empresa, Assignia, que en aquell moment tenia uns 10.000 treballadors i uns ingressos de 500 milions anuals, però va acabar entrant en concurs de creditors. Entre un punt i l’altre, mitjans experts en navegar pel clavegueram patriòtic com El Confidencial o OK Diario van publicar notícies “falses” sobre ella i l’empresa. Entre un punt i l’altre, va rebre la visita d’un “comissari” de la policia que li va oferir la protecció mediàtica si feia el que li deien: validar informacions contra la família de l’expresident Jordi Pujol. Entre un punt i l’altre, va sentir-se tan amenaçada que va contractar seguretat privada, amb contactes policials, que van confirmar un seguiment telefònic i físic, a ella, al seu marit i als seus fills. Entre un punt i l’altre, va dimitir del seu càrrec al Barça “per motius personals” i va callar perquè “tenia 10.000 nòmines per pagar i no podia iniciar una guerra oberta amb l’establishment de Madrid”. Xantatge pur i dur. Modus operandi mafiós. L’hampa de l’Estat amb placa, fons reservats, complicitats polítiques i judicials i el camuflatge dels “secrets oficials”. I no passarà res. De casos com aquest n’hi ha molts, però l’alarma democràtica que haurien d’encendre està desconnectada i la metxa que haurien d’encendre s’ha consumit en unes poques hores, com ho farà aquest article.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia