Opinió

On desemboca el ‘rock’n’roll’

Des del 2013, el Desemboca ha portat al municipi de Castell i Platja d’Aro més de 60 grups de ‘rock’n’roll’

Ja ho deien els bascos Platero y Tú fa gairebé tres dècades: Hay poco rock & roll. I la cosa no ha millorat. En realitat, podríem utilitzar el títol de l’antic grup de Fito Cabrales per referir-nos a la musica en general, però ara parlarem dels festivals gironins, on el rock’n’roll és escàs. És cert que al Festival de la Porta Ferrada de Sant Feliu de Guíxols, el 29 de juliol hi actuarà el gran Iggy Pop, en plena forma als 75 anys.I en la recta final de l’estiu ens esperen l’Actitud de Vidreres (8 a 10 de setembre) i l’In-Somni, ara instal·lat a Sarrià de Ter (16 a 18 de setembre), que ha reservat una jornada per al punk, el hardcore i altres sons contundents, amb Kop celebrant 20 anys de lluita. Però en general l’estiu serà una travessia del desert per als amants del rock indomable, aquell que neix en garatges, creix en sales i rarament s’escolta a la plàcida Costa Brava.

Sempre hi ha algun oasi. Parlem del Desemboca Rock’n’Roll Festival que organitza l’activa associació Arocinema i que celebrarà el seu 9è aniversari el dissabte 2 de juliol a la sala polivalent de Castell d’Aro amb quatre potents bandes en el cartell i entrada gratuïta (reserva prèvia, a través del web del festival: www.desemboca.com ). Des del 2013, el Desemboca ha portat al municipi de Castell-Platja d’Aro més de 60 grups. Deixant de banda el parèntesi forçós del 2020 i alguna cancel·lació per pluja, l’historial del festival és brillant: hi han actuat grups nord-americans (The Shivas), britànics (King Salami & The Cumberland Three, Cowbell, Ming City Rockers), australians (Los Tones), danesos (The Youth), italians (Go!Zilla), francesos (The Arrogants, The Seven Sins) i de diversos punts de l’Estat. La representació catalana també ha estat àmplia i diversa, incloent-hi Los Mambo Jambo, The Excitements, Koko-Jean & The Tonics i Fetus, un dels pocs grups que hi han repetit. Aquest any, la gran atracció seran els francesos Les Lullies, banda de Montpeller que destil·la un rock’n’roll intens i melòdic alhora, amb influències reconegudes de Radio Birdman, Buzzcocks i The Boys. La resta del cartell no és menys atractiu: el septet malagueny The Oddballs , els murcians Los Malinches i els barcelonins i plurinacionals Les Rencards. Qui resisteixi aquesta andanada elèctrica, l’endemà al migdia pot continuar desembocant al concert vermut que oferirà el duet palafrugellenc Rusted a El Golfo de Platja d’Aro. No és meravellós?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia