Opinió

Salvador Illa

President del grup parlamentari del PSC i cap de l’oposició

Una oportunitat per a la recuperació

Acabem un 2021 marcat per la pandèmia i, alhora, per l’esperit de superació i l’esforç col·lectiu per afrontar-la. Un any més, hem comprovat el potencial del teixit social i econòmic de Catalunya, disposat a superar qualsevol adversitat. I un any més hem constatat que el govern no està a l’altura de les circumstàncies. Però el 2022 és una bona oportunitat per tornar a la política útil i assolir la plena recuperació.

La plena recuperació econòmica i social. Ja no podem perdre més oportunitats. Els governs dels darrers anys han perseguit quimeres i han arraconat els problemes reals de la ciutadania, posant en risc el lideratge de Catalunya com a motor econòmic d’Espanya i d’Europa. La pandèmia ha accelerat la necessitat de deixar enrere les dinàmiques de blocs i de línies vermelles i de concitar un acord de país que garanteixi prosperitat a tota la ciutadania.

El creixement econòmic ha d’anar acompanyat de l’enfortiment dels serveis públics. Cal fer del sistema sanitari i dels serveis públics la punta de llança d’una Catalunya capdavantera que aprofiti totes les fortaleses del seu autogovern. Perquè la recuperació sigui plena també hem de tornar a treballar plegats: recuperar la Catalunya de l’“un sol poble” i evitar que fructifiquin les propostes que, a banda i banda, busquen dividir la societat, sobretot si és per raó de llengua. S’han fet avenços cap al retrobament gràcies al diàleg entre els governs de la Generalitat i d’Espanya, però no és suficient, també cal obrir un diàleg Catalunya endins per trobar els consensos mínims per prosperar i conviure.

El diàleg és indefugible i perquè doni fruits ha de ser serè i respectuós. És el que espera la ciutadania, que també mereix la veritat. Parlem sense enganys i aïllem els discursos abraonats que, malauradament, sovintegen als debats públics. Hem perdut massa oportunitats i és el moment per aprofitar les que ens brinda el nou any, en el qual seguiré treballant per la prosperitat, la convivència i la defensa d’una Catalunya que faci de la seva diversitat la seva major font de riquesa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia