Opinió

Puja aquí

El paio del costat

A mi, el que més em crida l'atenció del vídeo de Rajoy és el paio del costat. Em referesc, és clar, al vídeo aquest que van penjar els del PP al feisbuc de Don Mariano, anunciant que se n'anava de vacances i desitjant-les molt bones a tots els espanyols (i espanyoles) de bona fe que estiguessin en condicions de fer-ne. Per cert que, en la seva breu al·locució, el cap de l'oposició a Espanya ens fa saber que, a pesar de com pinta de magre el panorama, al seu partit estan d'allò més animaos i tenen tota la seva fe dipositada en els espanyols (i espanyoles) que treballen. De seguida em vaig preguntar: i els aturats? No hi tenen fe, a can PP, en els aturats? Els consideren irrecuperables? No saben què fer-ne?

En tot cas, com sap tothom el vídeo s'ha fet famós perquè és gravat dins un cotxe en marxa i don Mariano, ai las, hi apareix assegut al seient del darrere sense cordar-se el cinturó. Cagada notòria, en efecte, que situa el líder del segon partit d'Espanya a l'alçada d'aquests adolescents sense cervell que es graven a ells mateixos amb el mòbil fent cabrioles amb la moto, o apallissant un altre adolescent, i a continuació ho pengen a internet perquè tothom pugui contemplar la seva proesa. Correspon, no cal dir-ho, aplicar a don Mariano la preceptiva sanció de 150 euros i la retirada de tres punts del carnet de conduir.

Però vaja, tot això ja ha estat molt comentat, i a mi el que m'interessa és el personatge que seu al costat de Rajoy dins el cotxe. Apareix cap al segon 00:25 i la càmera l'enfoca només un moment: prou per constatar que es tracta d'un home blanc d'una quarantena d'anys, més aviat calb i vestit amb una camisa blanca, i que (per cert) tampoc no du cordat el cinturó. Els seus ulls es perden dins la llunyania, qui sap si a la recerca del toro d'Osborne que obre i tanca el vídeo, en un exemple modèlic d'estructura narrativa circular.

Qui és el paio al costat de Rajoy? Existeix realment o és un d'aquests ectoplasmes que de vegades capten fortuïtament les càmeres? Es tracta potser d'una projecció mental, d'una mena de minijo de Don Mariano? Hem assistit tal vegada a la materialització de la part fosca del líder del PP?

En una paraula: és aquest paio fantasmagòric l'esperit malvat que explica que Mariano Rajoy sigui un dels polítics més ineptes d'Europa? Que sigui incapaç de guanyar-li ni que sigui un debat de política general a un dels presidents al seu torn més ineptes de tot Occident que es troba en les hores més baixes? És aquest individu enigmàtic que seu al costat de don Mariano el causant que aquest home no alci un gat per la cua, que sigui tan infinitament mediocre, que tingui tanta tirada a fer el ridícul i que faci tanta mandra imaginar-lo a la Moncloa? I és que no volem creure en meigas, però prou sap Rajoy que haberlas, haylas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.