Opinió

Keep calm

María Jesús i el seu acordió

Joe Biden vol acabar de vacunar el 4 de juliol perquè els americans puguin celebrar la independència del virus amb una barbacoa. El vicepresident de la Comissió Europea per la Promoció del Mode de Vida Europeu –no és cap broma–, Margaritis Schinas, ha dit que un 70% dels europeus estaran vacunats el 14 de juliol i podran celebrar la rendició del virus despòtic. Només espero que Pedro Sánchez no ho vulgui allargar fins al 12 d’octubre per celebrar el genocidi d’un virus que, ja ho veuen, no entén de fronteres. Però no cal que s’esforcin a posar dates. Els historiadors ens avisen que el final d’una pandèmia no arriba quan s’ha vençut la malaltia, sinó quan la gent ho decideix, farta de restriccions i de viure en mode pànic; cosa que, vista la Setmana Santa, sembla que ja comença a passar. I, igual que mirem el Molina, cada dia esperem les dades de la vacunació per tornar al mode de vida europeu de l’amic Schinas.

I, si ens fixem en França, la vida com la coneixíem inclourà el retorn de la bise, aquest petó a galta i galta. Però, com que els americans van més avançats, ells ja volen recuperar directament el petó francès als desconeguts. Fins al punt que el New York Times ha parlat amb l’expert en malalties infeccioses de la Universitat de Califòrnia, Peter Chin-Hong –tampoc és cap broma–, que ha dit, atenció, que el morreig pot tenir menys risc que anar a un lloc ple de gent perquè, “com més nassos i boques s’ajuntin, més risc potencial de transmissió”. Pura estadística. És clar que el petó a la boca encara és més segur si pots confirmar que l’altra persona ja està vacunada. Per això l’app de cites Coffee Meets Bagel, ha afegit l’opció d’incloure l’estat de vacunació al perfil. Necessitem petons. Hi ha una llarga bibliografia sobre els seus beneficis. Però, sobretot, han de tornar perquè s’acabi aquesta salutació espantosa dels colzes. Cada vegada temo que aparegui de cop la María Jesús i el seu acordió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia