Opinió

Que el PP informi sempre completament

El Partit Popular, decididament disposat a reforçar la trinxera nacional-catolicista contra qualsevol norma legal que vulgui regular l'avortament i el dret de les dones a fer-ho, s'acaba de treure de la màniga, al País Valencià, diverses mesures encaminades a posar tots els obstacles possibles a l'aplicació de la nova llei de salut sexual i interrupció voluntària de l'embaràs que ha elaborat el govern espanyol. I ho fa promovent entre els professionals sanitaris l'exercici de l'objecció de consciència i impulsant diverses normatives internes perquè des dels centres sanitaris es mostrin fotografies de fetus en gestació a les dones que vagin a les consultes per sol·licitar la pràctica d'un avortament.

Una idea d'aquesta perversitat només pot haver sortit de cervells obturats amb els convenciment que les dones que decideixen avortar ho fan frívolament i que el pas que donen no els representa cap cost emocional. L'argument que el PP fa servir per justificar aquesta acció és que aquestes dones que demanen d'avortar han de tenir al seu abast tota la informació relacionada amb la gestació abans de prendre cap decisió. Segurament, els populars confien ben poc en la feina dels professionals de la salut i de l'assistència social que poden assessorar i certificar que la decisió d'interrompre un embaràs pugui ser la solució més adient per a una gestant o per al fetus en curs i prefereixen que sigui la pressió psicològica el que decanti la decisió final, a favor de les seves tesis, naturalment.

Caldria esperar, però, que el PP valencià apliqués en més àmbits –per exemple, en l'electoral– aquesta teoria sobre la bondat de posar tota la informació a l'abast de l'usuari. Així, ens seria molt útil que quan ens presentessin alguns dels seus candidats a càrrecs públics ens especifiquessin quants vestits estarien disposats a acceptar per prendre decisions al nostre favor. O en quina mesura consideren raonable que el seu patrimoni personal s'incrementi mitjançant les comissions per concessió de serveis. O el nombre d'electors que tenen la capacitat d'afavorir a canvi del vot captiu. No seria tot plegat molt més clar?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia