Opinió

A la tres

‘Checkpoint’ Madrid

“El virus no entenia de fronteres ni territoris, ni d’ideologies, però Pedro Sánchez ha tancat Madrid

Recorden els temps en què ho podríem fer tot, perquè ho faríem tots junts, tots alhora i tots igual? Recorden que havia de ser així, perquè no podia ser d’una altra manera? A Pedro Sánchez i el seu equip de comunicació els devia ballar pel cap la vella dita franquista “España es una y no cincuenta y una”, però són més moderns que tot això, profundament demòcrates –asseguren– i creuen fermament en la nació de nacions que és Espanya; per això van optar per un solemne i més políticament correcte “el coronavirus no entiende de fronteras, ni de territorios”, i més tard encara hi van afegir “...ni de ideologías”. Era la seva manera eufemística i en definitiva hipòcrita d’endinyar-nos una retallada de competències a l’autogovern i d’evangelitzar el [seu] país amb allò d’una nació, un territori, una batalla, un comandament únic, a 4,5 milions la campanya publicitària. Però també era una manera cínica i covarda d’estalviar-se, com a govern, el confinament de Madrid, que per alguna convenció que se’ns escapa devia estar per sobre del bé i del virus, però que ja en aquells temps, a mitjans de març, era focus principal de l’epidèmia de Covid-19 a l’Estat espanyol i principal amenaça de la seva expansió centrífuga. Ningú va poder desmentir llavors el president Torra, quan demanava que tanquessin Madrid... i Catalunya, amb algun argument que no fos l’equivalent a un “por qué no te callas” per demagog, oportunista i sobretot per enormement deslleial.

Eren altres temps, sens dubte. Ara les coses són diferents. Les comunitats autònomes tornen a tenir les seves competències sobre sanitat i gestionen la pandèmia en els seus territoris per separat, amb els seus experts en salut pública, les seves estratègies, les seves decisions i l’eficàcia dels seus sistemes de salut. Si el temps és de debò aquell jutge insubornable que acaba donant o traient la raó, ja fa temps que va deixar Pedro Sánchez ben retratat. Faltava la justícia poètica; veure com el mateix govern de Pedro Sánchez decretava l’estat d’alarma parcial per tancar Madrid, que és a la cresta de la segona onada de la pandèmia, com hi va ser de la primera, el març passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia