Opinió

Keep calm

Un retrat tètric

El Congrés dels Diputats espanyol acaba de votar una iniciativa legal per modificar la llei de partits i il·legalitzar les formacions independentistes, que qüestionen la unitat d’Espanya. La iniciativa posava fora de la llei uns quants partits d’arreu de l’Estat i almenys cinc formacions amb representació a les Corts espanyoles, com són ERC, JxCat, la CUP, EH Bildu i el BNG, sense descartar de la cremada el PNB.

La iniciativa era de Vox i no va prosperar, perquè només va rebre el vot afirmatiu dels seus 52 diputats i això ho converteix en poc més que una anècdota en el dia a dia de la cambra legislativa espanyola, però val la pena aturar-s’hi una mica més. El fet no té res d’anecdòtic, perquè el que es proposa és una depuració política que mutila l’arc parlamentari, el pluralisme polític i la llibertat ideològica, envia a la il·legalitat una sèrie d’organitzacions irrefutablement democràtiques i retalla els drets d’uns quants milions de ciutadans de l’Estat.

Ens pot escandalitzar, però no ens pot sorprendre, perquè els subjectes de la proposta són l’extrema dreta espanyola, els hereus de la tradició franquista, dels seus valors i el seu imaginari; gent que ha adaptat els seus mètodes al context constitucional, però que no han canviat d’objectius i, per a ells, Espanya i la seva unitat estan molt per davant de la democràcia i els drets humans. Però aquesta foto tètrica seria incompleta si no esmentéssim que els parlamentaris del PP i de Ciudadanos no van considerar necessari explicitar el seu no al que es proposava. Es van conformar amb callar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia