Opinió

De set en set

El fill del polític

Ma germana tenia dotze anys. Encara ara, un quart de segle després, ho recorda com si fos ahir. Estava sola a casa. La mare conversejava a casa de la veïna. De cop, el timbre del carrer va començar a sonar com si cremés l’edifici. Crits i més crits al carrer. Ma germana va sentir pànic. Aquell any, el pare era regidor al govern del poble. El seu despatx era a nou-cents metres. Deu minuts a peu. A aquella hora, era impossible que estigués al domicili. Però aquelles persones van calibrar, imagino, que la pressió sobre la família seria més incisiva. El motiu de la protesta? No els agradava el solar triat per construir-hi una nova biblioteca. La volien a cinc-cents metres del punt elegit. Els càlculs electorals poden ser mil·limètrics. La mare, bregada en la lluita al carrer, no censurava la protesta. Només el blanc triat. No sé en quin moment aquells veïns, entre els quals hi havia regidors, van pensar que castigar la família era una bona idea. Eren temps en què la paraula escrache, després traduïda a escarni, ni tan sols apareixia al vocabulari popular. Sortosament, també una època en què les xarxes socials i la seva agressivitat ni tan sols existien.

No puc ni imaginar el que representa, ara, ser fill o filla d’un polític que està en el punt de mira de tothom, o que està en presó, tenint en compte que per aïllar-lo dels mals de la societat l’haurien d’enviar a Mart i potser ni així. No arribo a endevinar què passa per la ment d’algú que practica l’assetjament contra persones menors d’edat, siguin quin siguin els pecats del pare o la mare. I sí, hi ha molta canalla al món que es canviaria pels fills dels polítics, però això no justifica que normalitzem les protestes que esquitxen els menors pel simple fet que el seu progenitor no pensa com jo. Per culpa d’això, m’he sorprès a mi mateixa empatitzant amb els alcaldes o alcaldesses que opten perquè la família visqui lluny del poble que governen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia