Opinió

De reüll

Quatre parets

Se’ns ha quedat reduït el món a quatre parets i hi ha el risc d’adaptació

Se’ns ha quedat el món reduït a quatre parets i ens hi anem adaptant, tot i que encara no sabem a quin preu. Com assaig, tanmateix, sorprèn. Una setmana de confinament i la ment es va adaptant a aquesta nova realitat. Els primers dies s’anaven succeint entre la incertesa de la novetat i la garantia de llibertat per poder afrontar hores i hores de lectura sense que la mala i la bona consciència t’obligués a trencar-la per anar al gimnàs, a comprar o a prendre l’aire. Prohibit. Però, una setmana després, la ment s’adapta als nous límits. No hi ha tanta lectura com esperàvem perquè la veu ara martelleja amb la neteja a fons i l’endreça de tots els armaris de la casa. Les quatre parets del nostre habitatge marquen els confins del nostre món i em recorda que som éssers que ens adaptem ràpidament a les circumstàncies. I, ara, ho lamento.

Perquè temo que quan l’actual conjuntura passi i l’epidèmia de coronavirus afluixi i quedi confinada per als annals de la història, la nostra ment tornarà a volar i oblidarem que cal cuidar la sanitat, l’educació i els serveis socials públics tots els dies de l’any per tal que tota la ciutadania, tota, se’n pugui beneficiar.

Perquè arribarà una nova realitat que requerirà de retallades per pagar factures i pagaran els de sempre.

Perquè no tenim la millor sanitat del món com apunten ara alguns dels polítics i gestors que l’han esquilada, però sí que tenim els millors sanitaris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia