Opinió

De reüll

Dies sense mòbils

L’illa de Man ofereix unes capses on deixar el telèfon per fer desconnexió digital

Aquest aparell està apagat o fora de cobertura. Oi que fa ràbia sentir aquest missatge quan telefonem a algú? Tot i saber que hi tenim tot el dret, a desconnectar, la majoria vivim pendents del mòbil. Se’n recorden quan vivíem tan feliços fora de cobertura? Quan si res era urgent de debò buscàvem una cabina? Això és el que pot passar si truquem als visitants de l’illa de Man. Com que l’oferta de passat víking, de castells, costes i paisatges d’aquest indret del mar d’Irlanda dona per a molt, les autoritats han decidit que qui hi vagi de vacances pugui capbussar-s’hi sense distraccions amb la instal·lació de les phoneboxes, unes capses on es pot deixar el mòbil de manera segura.

A canvi d’oblidar-se’n durant l’estada a l’illa, les capses de Man ofereixen un mapa, un diari de viatge, un bloc de notes i una guia per aconseguir fer dieta digital sense angoixar-se. Les autoritats illenques consideren que la desintoxicació del telèfon és necessària després d’haver analitzat les estadístiques. Més de la meitat dels britànics miren el correu de feina quan són de vacances i també més de la meitat continuen treballant durant els dies de lleure. La distracció digital entorpeix la desconnexió durant les vacances i en la nostra rutina diària. No sé quan podré anar a l’illa de Man, però sí que em comprometo a no mirar el mòbil durant dotze (millor deixem-ho en deu) hores diàries. Qui s’hi apunta?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia