Opinió

A la tres

Justícia polititzada

“La cúpula judicial hauria d’estar molesta amb els que l’han utilitzat políticament. O és que ja li està bé?

Crec que estarem tots d’acord que si no és per plorar, és directament per riure que la comissió permanent del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) –per cert, amb el mandat caducat des del 2018– surti ara i demani “moderació, prudència i mesura i responsabilitat institucional per evitar la utilització política de la justícia o el qüestionament de la independència, la imparcialitat i la professionalitat dels jutges i magistrats que integren el poder judicial”.

Quin despropòsit! Sobretot després de tot el que hem vist que han fet nombrosos jutges, començant pel Constitucional, seguint pel Suprem i l’Audiencia Nacional i acabant per uns quants jutjats de primera instància d’arreu de Catalunya, com ara el 13 de Barcelona, quan han tractat algun dels molts casos oberts arran del procés independentista a Catalunya. El mateix val per als fiscals. Des de tota la fiscalia general fins a l’últim fiscal encarregat d’actuar contra qualsevol activista acusat del que sigui després de ser detingut en alguna manifestació.

Esmentant el mateix CGPJ, ni moderació, ni prudència, ni responsabilitat institucional per part de bona part del poder judicial a l’hora d’utilitzar políticament la justícia. N’hi ha un munt d’exemples que tots tenim al cap. I, malauradament, no s’aturaran.

La cúpula judicial erra la seva anàlisi. En comptes d’estar molesta per com ha estat utilitzada barroerament per la política, fa pinya i carrega contra el vicepresident Pablo Iglesias quan els recorda els ridículs que estan fent per Europa.

Potser el que haurien de fer és anar contra un altre Pablo, en Casado, que, tot i que promet “despolititzar la justícia”, el que fa tot seguit és anunciar querelles a tort i a dret: contra els presidents Roger Torrent i Quim Torra, contra la mesa del Parlament i contra l’exministra Dolores Delgado, escollida nova fiscal general.

Vist tot plegat, deu ser que tenim visions ben diferents del que vol dir despolititzar la justícia. O potser és que tractar amb magistrats i amics perquè t’ajudin en la teva acció política, doncs, no deu ser política. Ai las!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia