Opinió

A la tres

La llei que Florentino no vol

“És lícit criticar el govern però l’enemic dels serveis públics és al Bernabéu i no a la Generalitat. Sobra electoralisme

Darrerament hem vist una altra ofensiva contra el govern, però paradoxalment de sectors independentistes. Entre altres qüestions s’ha fet servir la llei de contractes i serveis a les persones. La que anomenen “llei Aragonès”, tot i que també se li podria dir “llei Romeva”, ja que va ser l’exconseller qui la va iniciar –suposo que fa lleig apuntar contra un pres polític. La crítica al govern és legítima, però l’actual setge a l’executiu de sectors lligats a la CUP té una flaire electoralista. Crec que és un error i una manipulació, però darrerament no falten les pífies farcides de notícies falses, com ara la de Mireia Vehí en el debat electoral amb la boda de Rufián. Per exemple, es vol presentar la nova llei com a neoliberal però resulta paradoxal que siguin les grans empreses dels serveis, com ara la filial d’ACS Clece, les que aplaudeixin l’oposició a la llei. Cal recordar que a Barcelona la companyia de Florentino Pérez, i Sacyr, va aconseguir la major part del servei d’atenció domiciliària de l’Ajuntament governat pels comuns de l’alcaldessa Ada Colau. Un fet que la nova llei impediria. L’externalització de serveis és una realitat també en municipis governats per la CUP, com ara amb la subcontractació de la gestió en escoles bressol i el manteniment de la concessió del servei d’autobús que Berga va lliurar en el seu dia a una de les grans empreses del sector, Alsa. És per això, i perquè s’ha rebutjat buscar millores i consensos durant la tramitació parlamentària de la llei –ni tan sols s’hi han presentat esmenes– que hi veig partidisme. L’oposició al govern és legítima però no és lícit que per desgastar ERC amb objectius electoralistes tot just sigui des de l’independentisme d’esquerres que s’intoxiqui sobre un suposat foment de l’externalització que la llei no preveu. Quan el que fa és regular-ho a favor de les empreses socials de proximitat fent prevaler la qualitat. O insinuar que els serveis deixarien de ser de titularitat pública –fet també incert– confonent intencionadament els codis de contractació amb els serveis essencials. I és que quan creus que la raó només és teva –com va dir en el FAQS la portaveu d’Arran, Núria Martí– segurament penses que tot s’hi val per imposar-la. Però potser alguns s’han equivocat d’enemic i haurien de buscar-los més a la llotja del Bernabéu que no pas a conselleries de la Generalitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia