Opinió

Full de ruta

‘Fuck’ Vox

‘Fuck’ Vox són dues paraules que, en boca d’una jove cantant que en poc temps ha recollit un èxit planetari, han fet més que ningú per denunciar el partit ultradretà

Dues paraules en boca de segons qui poden fer més que tot un missal d’anàlisis, argumentacions, raonaments i al·legats diversos. És el cas de “Fuck Vox” (a la merda Vox, o que fotin Vox), que la cantant Rosalia va publicar en una lacònica piulada al seu compte de Twitter poques hores després que coneguéssim els resultats de les eleccions espanyoles, a les quals el partit de l’extrema dreta al Congrés, liderat per un Santiago Abascal que té el pap ple de discursos feixistes, masclistes, racistes i homòfobs, ha passat de 24 a 52 diputats. Ahir al matí, quan feia 14 hores de la piulada valenta, al missatge de la cantant de Sant Esteve Sesrovires li havien fet més de 65.500 retuits i tenia més de 198.000 m’agrada i 11.000 comentaris. Fuck Vox, dues paraules que en boca d’una jove que té dos premis Grammy i que en poc temps ha recollit un èxit planetari, han fet més per denunciar aquest partit ultradretà que cinc-centes tesis polítiques, que mil missatges d’altres cantants que tanquen la boca per por de no perdre la venda d’un sol disc, o de cinquanta mil comentaris de tertulians (si us conviden a fer de tertulià, llegiu el llibre que el filòsof alemany Schopenhauer va escriure el 1864, Dialèctica erística o l’Art de tenir raó, que apunta 38 estratagemes per guanyar en una discussió i que són ben vigents avui). Conscients de la seva repercussió, els d’Abascal no van tardar gaire a respondre. I ho van fer adaptant una frase atribuïda a un dels fundadors de la Falange, Ramiro Ledesma Ramos, que diu que “només els rics es poden permetre el luxe de no tenir pàtria”. Vox va vestir la piulada amb una imatge de Rosalia en un avió i dient-li: “Només els milionaris, amb avions privats com tu, es poden permetre el luxe de no tenir pàtria.” Aquest és el nivell. I un apunt: als titulars sobre Rosalia dels mitjans espanyolistes només hi apareix la paraula catalana quan parla de política. Nosaltres sabem que també ho és quan recull premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia