Opinió

Full de ruta

Solidaritat? Canvi d’hàbits

La forma d’ajudar a renéixer les comarques que aquest any han tingut desastres naturals és anar-hi, viure-les, consumir-hi. Aquesta és la veritable solidaritat

L’ANC i altres entitats duen a terme una campanya perquè els ciutadans no col·laborin amb companyies que formen part de l’Ibex 35. La campanya ha provocat fins i tot una absurda denúncia judicial. Absurda perquè si aquestes companyies volen que els catalans continuïn confiant en elles el que han de fer és tractar-los com ciutadans de primera. Com? Doncs, per exemple, donant-los un bon servei, atenent-los en català i, és clar, no finançant campanyes de repressió o difamatòries, com les d’Espanya Global. Però, en tot cas, i vaig al gra, cadascú, individualment, decidirà què vol fer. Aquest és només un exemple del que pot fer la societat civil organitzada. De fet, en els darrers anys n’hem viscut uns quants exemples, alguns d’un valor polític que, simplement, passaran a la història encara que no hagin tingut les conseqüències que s’esperaven.

El 26 de juny d’aquest any es va iniciar un incendi que va calcinar unes 6.500 hectàrees, bàsicament a la Ribera d’Ebre però també al Segrià. Les pèrdues econòmiques del pitjor incendi des dels que van cremar a l’Empordà l’any 2012 van ser brutals. Aquesta setmana, el pitjor aiguat dels darrers 25 anys al camp de Tarragona s’ha endut les il·lusions de famílies senceres de la Conca de Barberà i les Garrigues. En els dos casos, s’han posat en marxa campanyes immediates de solidaritat.

Com amb les companyies, sou lliures d’escollir, però els propers caps de setmana, aquest Nadal i l’estiu vinent podeu fer un servei real per ajudar a renéixer aquestes comarques. Visiteu i consumiu a la Ribera d’Ebre, a la Conca de Barberà i a les Garrigues. I, per extensió, feu-ho a la Catalunya interior, un món a descobrir. Això no treu anar al càmping o fer una escapada o ruta per Europa –tot i que això de les escapades amb avió ens ho hem de començar a pensar...– perquè hi ha temps per a tot. Ah, i com em va passar a mi a la Terra Alta, si hi vas i ho vius, hi tornes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia