Opinió

la crònica

Santa Coloma de Farners és diferent

Han passat tres mesos de la formació de l’equip de govern de la ciutat. Un equip de tretze regidors encapçalats per l’ alcaldessa, Susagna Riera. Han passat tres mesos i l’equip com a tal encara no ha encaixat. Fa tres mesos i l’equip, equip, no es veu per enlloc. No cal recordar que el tal equip va tenir un part difícil, tan difícil que es va haver de canviar de pares. Malgrat tot, el pacte es porta a terme encara que amb plors, crispació i males cares. La traïció que havien fet els cervells de JxCat era massa evident, i això no es cura en tres mesos. Es pot dir que avui a Santa Coloma de Farners governa JxCat, ERC i Independents de la Selva? La realitat ens diu clarament que no. Els fets demostren que l’ alcaldessa, suposo que amb el suport dels regidors de JxCat, fa el que li convé o el que creu sense consultar ningú més.

Com a exemple tenim la decisió de la senyora alcaldessa de no renovar el contracte del tècnic de cultura. Aquesta decisió no havia estat consensuada amb la regidora de Cultura, d’ERC, ni tan sols comunicada. Sembla impossible, però és veritat. A més, no solament s’ha prescindit del tècnic de cultura –que això es podria entendre perquè va ser nomenat per ERC en l’anterior govern–, sinó que tot fa pensar que també vol prescindir de la plaça del tècnic de cultura. I em pregunto, per quin caparró ha passat aquesta idea tan estrambòtica i perjudicial per a la ciutat? Qui ha estat l’assessor que ha aconsellat aital decisió, o només ha sortit del criteri de la senyora alcaldessa? Si és així, que Déu ens agafi confessats.

Ara resultarà que Santa Coloma de Farners no tindrà tècnic de cultura quan la gran majoria de pobles i ciutats del nostre entorn sí que en tenen. Sant Hilari, Vidreres, Lloret, Blanes, Tossa, Riudellots, Riells i Viabrea, Sils, Hostalric, Arbúcies, Caldes i Vilobí... tots tenen tècnic de cultura amb dedicació exclusiva la majoria, o dedicats, també, a altres tasques municipals. Santa Coloma de Farners, doncs, és diferent. Prou que la regidora de Cultura va fer un al·legat en el ple en què es va tractar el tema explicant amb molta claredat i contundència la importància de la cultura, com va sortir a la premsa. És que algú no creu que la cultura és el que ens fa lliures i que les persones lliures són les capaces de jutjar, criticar, analitzar i prendre decisions? Com es pot, des de l’autoritat municipal, eliminar un tema com aquest? Com es pot actuar tan poc assenyadament i democràticament? Seria interessant saber quins motius hi ha darrere d’aquesta actuació. Siguin quins siguin, però, mai es podrà justificar una decisió com aquesta. Seria bo, i així ho esperem, que el grup de JxCat faci reflexionar la senyora alcaldessa i que d’aquí a uns dies puguem dir que el seny ha tornat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia