Opinió

Full de ruta

No hi pinten res

Ciudadanos no va aconseguir guanyar en cap població, ni tindrà cap alcalde, per tant, a cap ajuntament català

Hi ha un fet que crida l’atenció quan repasses la llista dels resultats provisionals de les eleccions municipals a Catalunya a la pàgina del Ministeri de l’Interior (per cert, quin desastre de recompte!) i aquest és que en la llarga llista de formacions polítiques no hi apareix Vox. La raó és que la formació ultradretana ha estat tan minoritària en aquests comicis que els seus resultats s’han inclòs en l’apartat “altres”. Impossible de saber, doncs, el seu percentatge de vots, que tot i això ja es veu que són una misèria. I encara massa els tres regidors que han obtingut a Salt. Un resultat ben pobre també el que va aconseguir Vox en les europees, un 1,99% dels vots. Encara massa també els 68.824 catalans que van triar-los com a opció. Per cert, en quina Catalunya viuen aquesta gent?

Uns altres que han garlat molt i que semblava que s’havien de menjar el món –i no sé quants ajuntaments– són els de Ciudadanos. Resultats a les municipals: un 5,11% dels vots, amb 238 regidors arreu del país. Això sí, i segurament és el més rellevant: Cs no va guanyar a cap ajuntament, ni amb majoria absoluta, ni amb majoria relativa! A les europees, un 8,63% dels vots. Poca cosa per a una formació que, afortunadament, sembla que recull tot l’odi sembrat els últims temps.

Als populars les urnes també els han provocat un tall de digestió. El partit de Pablo Casado va tenir el 3,1% del total dels vots, amb 67 regidors, 147 menys que fa quatre anys. Una collita ben miserable vista la prepotència que exhibien en la campanya, sobretot des de Madrid. A les europees la cosa va una mica millor, el 5,17%, però res que sigui per tirar coets, naturalment.

Una presència, per tant, ben testimonial a Catalunya d’aquestes tres forces –no tant com al País Basc, on Cs i Vox no han tret cap regidor, cap!–, però suficient perquè quedi clar que en el món municipal la seva aportació és minúscula i insignificant. Als ajuntaments, afortunadament, no els funciona el seu missatge d’odi anticatalanista i els ciutadans els rebutgen clarament i majoritàriament. Seguim.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia