Opinió

A la tres

Tumults

“Els presos polítics volen aprofitar les pauses del judici per fer campanya, però la fiscalia diu que això seria molt perillós

Serà que no. I serà que no simplement perquè el Tribunal Suprem així ho decidirà. Si a Sànchez, Junqueras, Rull, Turull, Romeva i Forn ja els han denegat fer campanya electoral fora de la presó, i si ja els han denegat fer debats dins dels centres penitenciaris, no em passa pel cap que ara el Suprem els deixi aprofitar les pauses del judici per fer rodes de premsa o concedir entrevistes. Serà que no. I serà que no perquè així ho decidirà (esperem que sigui abans no s’acabi la campanya, que ja som a misses dites) el mateix Suprem. No els caldrà ni fer cas a l’informe que ahir va fer públic la fiscalia oposant-se a la petició que han fet les defenses de Sànchez, Rull i Turull. És bo, aquest informe. Diu la fiscalia del Tribunal Suprem que els processats per l’1-O i que alhora són candidats a les eleccions no poden aprofitar ni les pauses de les sessions perquè, com ja va dir el jutge Llarena, hi hauria el risc de “mobilitzacions públiques violentes” i el perill que les pauses del judici servissin “per promoure tumults”. De veritat? Jo ja ho entenc, que no vulguin que cap dels presos polítics faci campanya, però per l’amor de Déu, facin el favor de dissimular-ho una mica i elaborar una mica més els arguments. Dir que si els candidats a les eleccions aprofiten les pauses del judici per donar entrevistes això pot provocar tumults, a mi em provoca el mateix tip de riure que algunes de les declaracions d’agents de la Guàrdia Civil i la Policía Nacional que sento aquests dies. Diu la fiscalia que accedir a les peticions dels acusats “provocaria situacions de risc i aniria en contra dels motius de la seva detenció”. Situacions de risc? Quines situacions de risc comportaria que els que estan essent jutjats per l’1-O al Suprem concedissin entrevistes en una sala durant les pauses? Que no hi ha agents per controlar-ho? Que ni les podrien donar d’una en una? O és que temem un tumult de periodistes? Són bons, aquests de la fiscalia, argumentant les coses. Tan fàcil que seria que simplement diguessin que no, que no els ve de gust autoritzar res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia