Opinió

Keep calm

Colau ‘versus’ Valls?

Fer un debat municipal amb l’alcaldessa Colau, el candidat Valls i ningú més, com fa ‘Salvados’, només pot tenir una intencionalitat política

El programa Salvados, conduït i dirigit per Jordi Évole, emetrà aquest cap de setmana un debat sobre les eleccions municipals de Barcelona. Evidentment, ningú no dubta de l’interès informatiu dels comicis electorals de la capital i segur que, encara que no hi visquem, com a catalans ens poden afectar moltes de les qüestions que s’hi puguin tractar. No em refereixo només al projecte nacional de l’equip de govern resultant de les votacions del maig, que també, sinó sobretot a idees sobre el transport públic, l’accés de vehicles privats a la ciutat o el preu de l’habitatge, que acaben tenint una repercussió sobre la totalitat del país. El que sobta d’aquest programa és l’elecció dels dos candidats que s’enfrontaran en un cara a cara, obviant la resta de formacions polítiques: Ada Colau i Manuel Valls. Es fa estrany perquè, des d’un punt de vista estrictament periodístic, aquesta selecció és difícilment justificable. La presència de l’actual alcaldessa és lògica perquè és qui presideix ara mateix el consistori barceloní, però la del seu contrincant costa d’entendre. Si ens anem mirant les enquestes, la candidatura de Valls, associada amb Ciutadans, balla entre la tercera i la cinquena posició. Les diverses enquestes també diuen que es produeix un frec a frec entre la candidatura de Barcelona en Comú i la d’ERC, encapçalada per Ernest Maragall. Per què hauria de tenir interès un debat entre el segon situat i el cinquè i no entre el primer i el segon? Per què es tria el cinquè i no el sisè o el quart? Semblaria el resultat d’una ruleta o d’una tirada de daus si no fos perquè hi podem endevinar intencionalitats polítiques. Enfrontar Valls i Colau aparta del centre del debat qualsevol formació independentista i, alhora, polaritza entre l’alcaldessa i un candidat mal preparat, un cap de llista que ignora la realitat local a causa del seu perllongat allunyament i de la seva immersió plena en una altra realitat fins fa tot just quatre dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia