Opinió

‘Brexit’, la sortida que s’eternitza

Últim salvavides a la primera ministra britànica Theresa May per part de la Unió Europea. L’última oportunitat per a un acord i per tancar definitivament la complicada sortida britànica de la UE, aprovada en referèndum ara fa gairebé tres anys? Tot fa pensar que no, malgrat la fermesa dels termes acordats pels vint-i-set, que cal celebrar, sobretot per l’anar i venir i la reiterada manca d’acord intern per part dels britànics. D’entrada, es tracta d’una pròrroga en dos temps i, podríem dir, amb un ‘extra bonus’, gentilesa d’una Unió Europea que, com la majoria dels britànics, no està disposada a acceptar una sortida sense entesa, que tothom coincideix a dir que seria devastadora per a moltes empreses europees i per a l’economia britànica.

El primer escull l’haurà de superar May la setmana entrant quan tornarà a intentar que el Parlament aprovi el seu pla d’entesa amb la UE. Diuen que la tercera és la bona, però tot fa pensar que la primera ministra no se’n sortirà, de tirar endavant una votació que marcarà el 22 de maig com a nova data per al ‘Brexit’. Si el Parlament s’hi oposa, com tot fa preveure-ho, la pròrroga es redueix al 12 d’abril. Però la UE ha deixat una petita porta a l’‘scape room’ en què s’ha convertit el ‘Brexit’. Una “extensió llarga” però amb la condició que els britànics participin a les eleccions europees del 26 de maig. May ja ha dit que ni vol sentir-ne a parlar, de les eleccions, però tot és imprevisible, ara mateix. Massa, malauradament. La UE agafa, doncs, el control del calendari del ‘Brexit’ i força May i els partits britànics a arribar a un acord que previngui el desastre, però, malgrat la fermesa mostrada, n’hi ha que dubten si tot plegat no és un nou joc de mans per evitar afrontar la dura realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia