Opinió

De reüll

Ser soci d’Òmnium

Queda clar que pagar la quota de soci d’Òmnium o de l’ANC penalitza

“És soci d’Òmnium o de l’ANC?” Era una de les primeres preguntes que formulava el fiscal Jaime Moreno a l’exconseller de la Presidència. “Soc soci d’Òmnium Cultural, de Càritas, de la Fundació Catalana de l’Esplai, d’Intermón Oxfam, del RACC, també”, contestava Jordi Turull. Afegia que de l’entitat ara presidida per Jordi Cuixart n’és des de fa més de vint anys. “I no em consta que ser-ne sigui delicte, no ho era durant el franquisme, em sorprèn que em faci aquesta pregunta ara”, reblava. La qüestió no li venia de nou. De forma similar la va plantejar el fiscal Fidel Cadena a l’exconseller d’Interior, Joaquim Forn.

No es jutgen idees, diuen. Però insisteixen a demanar als exconsellers si són socis d’entitats sense ànim de lucre. Ho fan perquè defensen, les dues, la independència de Catalunya. Pagar la quota d’Òmnium o de l’ANC penalitza.

L’entitat que presideix Cuixart, amb més de 57 anys d’història en favor de la llengua i la cultura catalanes, té gairebé 137.000 socis. L’Assemblea en suma uns 40.000 de ple dret des que es va constituir el 2012. Són tots ells sospitosos? Els inclouran en el suposat triangle de la inversemblant organització criminal que intenten provar les acusacions? Els fiscals farien bé d’esborrar la pregunta d’Òmnium i l’ANC dels seus qüestionaris. És criminalitzadora i una evidència més que estem davant d’un judici polític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia