Opinió

De reüll

El gest cap als presos

Com explicarien un gest de la fiscalia als fans de l’“«A por ellos»”?

El missatge que va transmetre Oriol Junqueras a Pablo Iglesias, en la reunió que van mantenir a la presó de Lledoners sobre el pressupost espanyol, és que no hi ha res a negociar fins que no hi hagi un moviment de l’Estat cap als presos. Cap novetat respecte a les línies que mantenen tant ERC com Junts per Catalunya els darrers dies amb relació als comptes de Pedro Sánchez. La incògnita és saber què es vol dir quan es parla de moviment o gest cap als presos. És evident que l’Estat no farà absolutament res perquè la fiscalia retiri les acusacions en el judici de l’1-O. Com ho explicaria el govern de Sánchez als fans de l’“A por ellos”? Fer aquest gest és apagar un foc a Catalunya però encendre una foguera a Espanya. I, tant per tant, si es tracta d’escollir entre Catalunya o Espanya...

Després s’ha parlat que sigui l’Advocacia de l’Estat, també present en la causa de l’1-O, la que faci aquest anomenat gest. En cas que el fes –que ja és molt suposar– i que retirés les acusacions, quina repercussió tindria en l’actual privació de llibertat dels presos i en el mateix judici? Perquè tant la fiscalia com Vox, en els seus escrits, no obviaran el delicte de rebel·lió. Segurament seria un gest amb poc recorregut. Consideren els partits que ja és prou per negociar el pressupost espanyol? O quan diuen gest volen dir que els presos estiguin a casa? Anem a totes o estem disposats a anar de rebaixes? Concreció, sisplau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia