Opinió

A la tres

Càlculs, no política

“Els que lideraven la ‘reconciliació’, han decidit que obtenen el rèdit amb l’enfrontament

Cada partit estableix les seves prioritats polítiques. Els objectius al centre de la que és la seva acció pública pels quals treballa des de la formació i les institucions on té representació. Ciutadans ha apostat pel fet que el seu sigui ni més ni menys que el combat a un color. Canari, plàtan, pastel... els taronges observen perill en totes les gradacions de groc. La batalla contra llaços i símbols en recordatori de presos polítics i exiliats és des de fa un temps el focus dels d’Albert Rivera. S’ha demostrat aquest estiu, quan hem pogut conèixer Purificación Joyera, regidora ciutadana a Lucena (Còrdova), per la seva gesta d’arrencar com a mínim un dels que han batejat com a “símbol de la confrontació”. És un dels diferents episodis vacacionals de ciutadans. També hem arribat a veure simpatitzants de la formació retirant de males maneres una pancarta demanant la llibertat dels presos polítics del balcó de l’ajuntament de Reus i, fins i tot, una avioneta contractada per Cs recorrent les platges catalanes. A la pancarta encoratja a “treure els llaços grocs!”. Tot plegat, justificat, segons els de Rivera, per una suposada “neutralitat dels espais públics”.

Bandejats després de la inesperada victòria de la moció de censura a Mariano Rajoy i preocupats pel blindatge en la defensa del bipartidisme que fan Pedro Sánchez i Pablo Casado, Ciutadans intenta tornar a treure el cap (políticament). Des del seu arraconament, no troba cap altra manera de fer-ho alimentant la màxima confrontació. A qualsevol preu. Encara que sigui el menyspreu a un dret tan fonamental i constitucional com el de la llibertat d’expressió.

Els de Rivera i Inés Arrimadas fan càlculs electorals, no política. I les municipals estan a tocar. No presenten ni una sola proposta, ni un gest de distensió. Els que durant la campanya de les eleccions catalanes lideraven la reconciliació entre independentistes i no independentistes, vuit mesos després han arribat a la conclusió que obtenen el rèdit amb l’enfrontament. Encendre els ànims, un perill i una irresponsabilitat. La de Ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia