Opinió

De reüll

Sobre vocabularis

La represa del contacte amb l’Estat ha obert un nou ventall de paraules

Desglaç. La paraula més utilitzada la darrera setmana, ara que estem en plena onada de calor. Distensió. Cordialitat. Diàleg. També han estat protagonistes unes quantes vegades. La represa dels contactes amb l’Estat espanyol han obert un nou ventall de paraules que semblava que havien desaparegut del diccionari. Algú les havia esborrat. Intencionadament i amb ganes de fer mal. Una pista: de dues lletres, comença per P i acaba per P. Encara, però, no tenim notícies d’on deu ser la paraula més important: negociació. Se la busca desesperadament perquè, sense ella, quedem curts. També seria bo que a Madrid ampliessin encara més el vocabulari. Ara mateix puntua negatiu utilitzar la combinació dret a decidir i la paraula que provoca més butllofes és independència. Si poguessin, la farien prohibir per alguna reial acadèmia. Quina fòbia a la riquesa del llenguatge!

Però, per sobre de tot, el més important és passar de les paraules al fets. De poc en fem, d’ampliar vocabulari si al final tot queda en literatura. Els ciutadans tampoc s’empassen ni el teatre ni la poesia. Estem parlant de drets i de presos polítics. I ja no es pot engalipar amb quatre paraules boniques. Va quedar clar dissabte en la manifestació a Barcelona. El clam era nítid. Ni presó, ni exili. Ni un pas enrere. Independència. Aquestes paraules no les hem perdut mai del vocabulari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia