Opinió

Keep calm

Sant Jordi sense Palau

Enguany no hi haurà ni la tradicional missa a la capella de Sant Jordi, ni la benedicció de roses, ni parlaments, ni res

La política catalana està de campanya electoral permanent encara que no hi ha cap partit polític que desitgi i que li interessi amb claredat unes noves eleccions al Parlament de Catalunya. Avui, dia de Sant Jordi, és habitual des de sempre i en diversos formats que els polítics siguin al carrer “fent campanya”. El 23-A mai no ha estat un dia que els polítics acaparin en exclusiva l’atenció de la ciutadania. Hi passen per davant una jornada intensa del llibre, la rosa, el passeig i l’absentisme laboral, per unes hores permès i generalitzat. La novetat política del Sant Jordi 2018 serà el Palau de la Generalitat buit de poder –els llogaters que hi eren són a la presó i fora del país–. Enguany no hi haurà ni la tradicional missa a la capella de Sant Jordi, ni la benedicció de roses, ni parlaments, ni res. Un Palau que està tancat des de finals d’octubre de l’any passat i fins ara sine die. Avui els ciutadans hi podran entrar en una jornada de portes obertes per contemplar pedres i història catalana sense la humanitat d’un Palau actiu. Qui més havia utilitzat el Palau de la Generalitat per Sant Jordi era Jordi Pujol. A les èpoques de les vaques grasses polítiques celebrava el seu Sant Jordi amb una xocolatada i melindros. Hi havia overbooking de periodistes, polítics i societat civil. Cops de colze per ser-hi convidat. El degà del Col·legi de Periodistes deia quatre paraules de compromís més o menys crítiques i respectant el president. La perspectiva històrica dona perquè es pugui dir que llavors es respirava corrupció sense que ningú hi posés gaire interès a investigar-la. Hi havia un gran silenci per part de tothom. Un silenci de llavors que ha acabat essent la decepció d’ara per a moltes persones.

El dia de Sant Jordi està per damunt del maldecap diari de la política. Per a molts continuarà essent la millor festa laborable de l’any. Un dia per estar orgullosos del nostre país. Demà, seguirem especulant qui i com obrirà novament les portes de la Generalitat de Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia