Opinió

LA GALERIA

doc

Dir alguna cosa important, o simpàtica, o documentada, o quotidiana. Acotar un pensament en una columna de paper. Envejo els que en saben

Enfrontar-se amb el full en blanc; tacar el document de Word; teclejar amb poques ganes; ser conscient més enllà dels cent quaranta caràcters; fer-se responsable del que s'escriu; dir alguna cosa important, o simpàtica, o documentada, o quotidiana; acotar un pensament en una columna de paper. Envejo els que en saben; i se'n surten.

He comès l'error de posar-me a escriure aquesta galeria seleccionant a l'Spotify el darrer (segur) treball discogràfic de Leonard Cohen You want it darker. No ho feu mai, consell d'amic, si el que voleu és tenir un dia pacífic, íntimament parlant, tot i que podria haver estat pitjor. Avui, per sort, només és un dia gris al pla del Ter. En un dia carregat de turbulències podria ser més que perillós. Faltarien trens.

Faig una regressió (no m'ha costat gens ni mica) que m'ha transportat a aquelles tardors a la ciutat dels quatre (rius) en què la boira ens acaronava com si d'una mare afectuosa i ploranera es tractés, sabedora del futur que ens correspondria als que ja tenim edat per recordar. L'Onyar i el Güell sempre crescuts. El terra, lliscant i perillós, allà on era urbanitzat. Les sabates de tothom igualades en marró, sota les vies i als barris, pel fang. A la sortida dels cinemes de la plaça dibuixar, amb les alenades calentes, dracs d'aigua i esquiadors de neu de pura fantasia, el millor de la pel·lícula.

Els pares ens obligaven a tapar-nos la boca amb un mocador profilàctic per no refredar-nos. Així s'acabaven les xemeneies de vapor humà. Més que la catedral sense vitrall, els carrers i carrerons del Barri Vell. Força amunt, Nou del Teatre avall. Cabells xops. Molls i joves. Esperar que amainés aixoplugats a la rambla, els que la sort els havia descobert allà sense res a fer o no fent res. Entomar l'hivern tal com venia. Sense dependre de Ryanair's ni del TAV. Confiar que la pluja acabaria un dia o altre i remuntaríem el vol. Torno en mi. Preparats? Llestos? Ja! Sort! La dels innocents que confien en la meteorologia i rebutgen el so de les campanes. Batall(es), ara i sempre. Impermeable(s) per a tots. Novament igualats i aigualits.

Canvio, urgentment, la selecció a l'Spotify. Kortatu i la revolta en el frenopàtic: “La asamblea de majaras ha decidido: mañana sol y buen tiempo!” Que duri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia