José María Aznar es treu la màscara definitivament

José María Aznar, expresident del govern espanyol, s'ha tret la màscara definitivament per ensenyar-nos sense complexos que és un polític centralista i absolutament antiautonomista. En el transcurs d'una conferència a Barcelona va plantejar «reestructurar i reorganitzar el model autonòmic», el mateix que tantes vegades ell i altres polítics han posat com a exemple de solució a les tensions territorials que existeixen a l'Estat des de fa segles. Deuen ser les múltiples consultes sobre la independència de Catalunya les que l'han escalfat prou per pronosticar el «perill de fragmentació de l'Estat». No han faltat, evidentment, les crítiques a la perifèria catalana, que continua presentant com una mena d'au rapinyaire que vol «esgarrapar una mica més el pastís del finançament, sense adonar-se que aviat ja no hi haurà ni pastís».

L'Espanya d'Aznar connecta directament amb aquella d'«una, grande y libre». La idea és la mateixa. Mentre una part significativa dels polítics catalans intenten, sense èxit, vendre als seus conciutadans l'entelèquia de l'Estat federal, de la qual Catalunya és i ha de ser un motor fonamental, el que verbalitzen els polítics espanyols és tot el contrari. L'actitud d'Aznar és la d'un polític excloent, que només creu en un estat on els territoris són actors secundaris que es mouen en funció de les decisions i les necessitats del govern central. De fet, això que Aznar, des de la seva posició de polític enretirat de la política, es permet dir a canvi de cobrar una sucosa quantitat per conferència és el mateix que pensen molts polítics en actiu, entre ells alguns dels que governen Espanya. Per molts, els catalans continuem sent uns ploramiques que demanem el que no ens pertoca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.