Editorial

Primavera Sound, festival de Barcelona

El Primavera Sound ha tancat l’edició més concorreguda de la seva història –460.000 espectadors en sis dies de concerts al Fòrum– i es disposa l’any vinent a encetar una nova etapa amb Barcelona i Madrid com a doble seu. El festival ha atret visitants de 139 països i es reafirma com l’esdeveniment amb més impacte econòmic de Barcelona (349 milions d’euros, segons els organitzadors) després del Mobile.

L’edició amb més públic del festival, però, haurà estat també una de les que han aixecat més controvèrsies, ja que les tibantors entre festival i Ajuntament han estat una constant durant els mesos previs. És lògic que la idea que tenia inicialment el Primavera Sound de tornar a fer el 2023 un festival en dos caps de setmana com el d’enguany xoqués amb la negativa del consistori. Es podia entendre, fins a cert punt, que, després de dos anys sense festival per culpa de la covid, l’edició de retorn fos extraordinària en tots els sentits. Però l’impacte clarament positiu que el Primavera Sound té en hotels i restauradors ja no ho és tant en els veïns (que han d’aguantar durant dies concerts a un volum important) i l’ecosistema cultural de la ciutat (pràcticament ningú gosa ja emprendre cap altra activitat musical durant els dies que dura el Primavera Sound). El d’enguany, doncs, ha estat un model de festival que ha sotmès Barcelona a un nivell de pressió més gran del que és habitual i que la ciutat difícilment podria haver assumit durant més anys.

Festival i Ajuntament, però, firmaran aquesta setmana un contracte perquè el Primavera Sound, en la seva versió de festival d’un únic cap de setmana, s’estigui al Fòrum fins al 2027. Queden serrells per tancar, però Barcelona sap que no pot deixar escapar el Primavera Sound i el Primavera Sound sap que, sense Barcelona, no només perdria la seva essència sinó també el que, malgrat totes les seves estrelles musicals, continua sent un dels seus atractius principals: poder fer un festival al costat del mar. L’entesa s’entreveu inevitable per a les dues parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia