Editorial

Nou lideratge al PP, per al mateix partit

El Partit Popular elegeix aquest cap de setmana Alberto Núñez Feijóo com a nou líder. El president gallec acredita quatre triomfs per majoria absoluta a Galícia i semblava, des de bon començament, l’únic candidat a substituir Pablo Casado després que aquest va caure en desgràcia entre els barons de la dreta i entre els mitjans de comunicació conservadors, per no dir madrilenys. Casado va perdre el comandament en voler enfrontar-se a Isabel Díaz Ayuso i encara es fa creus de com l’intent de lluitar contra la corrupció de la presidenta de Madrid el va acabar arrossegant a ell mateix i els seus col·laboradors per una matussera investigació contra la família de Díaz Ayuso. El resultat del torcebraç entre Casado i Díaz Ayuso va ser tan significatiu com allargada l’ombra de la madrilenya sobre el nou president del PP. Ni Núñez Feijóo i la seva trajectòria triomfal a Galícia li garanteix una gestió tranquil·la, tot i la gairebé unanimitat amb què accedeix al càrrec. Una direcció del PP que ha creuat línies vermelles les darreres setmanes pactant i facilitant que la ultradreta de Vox entri al govern de Castella i Lleó. Un acord exploratori per si el resultat els obliga a reeditar-lo en unes eleccions generals.

Núñez Feijóo hereta el mateix PP que ha deixat caure Casado, amb la motxilla de la corrupció, amb l’edifici central de Génova que es va reformar amb diner negre per canviar, amb la pressió de Vox al clatell i la crispació per bandera per intentar fer caure la majoria que va dur Pedro Sánchez a La Moncloa. Tot i la indefinició clàssica gallega que practica, el nou president del PP sembla menys procliu a l’insult i la demagògia que el seu antecessor, tot i que la tria de Gamarra per al número dos fa augurar més oposició crispada a Sánchez. Mateix partit vol dir també anticatalanisme, perquè els seus líders continuen atiant la tradicional catalanofòbia o la persecució de la llengua en qualsevol fòrum. No sembla que el relleu hagi d’incidir en la política catalana –el PPC continuarà sent un partit testimonial pendent del seu congrés autonòmic– mentre Núñez Feijóo no accedeixi al govern de l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia