Editorial

Cooperació contra la crisi

L’impacte de la pandèmia del coronavirus Covid-19, l’excepcionalitat que ha provocat i les necessitats també excepcionals que ha generat, relacionades sobretot amb el funcionament del sistema de salut i amb el confinament de les persones, estan servint per comprovar una vegada més la solidaritat i l’esperit de cooperació que caracteritzen la societat catalana. Ciutadans autoorganitzats a les xarxes, col·lectius veïnals, entitats cíviques, ajuntaments i petits productors s’han mobilitzat per donar resposta a diferents situacions, des d’assistir la gent gran per protegir el seu necessari aïllament fins a fabricar, de manera més o menys artesanal, material sanitari de protecció contra el contagi del virus (mascaretes, guants o bates) per sortir del pas davant la falta d’abastiment d’aquest material que han patit diversos centres assistencials del país.

El teixit empresarial no ha quedat al marge d’aquesta onada, ans al contrari; centenars d’empreses del país, grans i petites, s’estan coordinant a través d’entitats com ara les cambres de comerç, el Consorci de la Zona Franca i el mateix govern de la Generalitat per posar en marxa diferents iniciatives dirigides també a reforçar la intendència dels productes més necessitats en aquesta crisi sanitària, que van des del gel hidroalcohòlic i diferents tipus de mascaretes tant per a professionals com per a pacients fins a un element tan bàsic per tractar malalts ingressats com són els respiradors, que des d’ahir s’estan produint amb tecnologia d’impressió en 3D per abastir centres hospitalaris. En definitiva, un moviment que reivindica la capacitat de resposta del país alhora que subratlla les mancances del sistema públic de salut després d’una dècada de retallades i la necessitat inajornable de corregir-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia