Editorial

La fiscalia no en té mai prou

Les mesures acordades, amb tota legalitat i segons el reglament vigent, pel Departament de Justícia que estan permetent als presos independentistes gaudir de permisos penitenciaris han indignat la fiscalia espanyola, que sembla que no tingui aturador en la repressió cap al sobiranisme i que continua insistint, per tant, que uns homes i dones condemnats injustament passin el màxim de temps a la presó. La fiscalia espanyola, o bona part d’ella, sembla haver-se imbuït d’un sentit d’estat que no li correspon de cap manera. D’un paper de defensora de la unitat de la pàtria que depassa qualsevol dels límits establerts en la llei i que obvia que som davant d’un problema polític i que com a tal s’ha de tractar i solucionar. Els escrits dels fiscals, amb valoracions totalment fora de lloc sobre el “penediment” o no d’alguns dels condemnats, amb comparacions gens adequades com la que fa referència a un violador no penedit, venen a demostrar el que ha estat evident des del primer moment: que la fiscalia només vol castigar els polítics sobiranistes. Talment com si fóssim segles enrere. L’insòlit escrit d’ahir del fiscal del procés de l’1-O, Javier Zaragoza, en un diari espanyol és una nova prova d’aquesta voluntat repressora.

La fiscalia, a més, sembla ignorar, com ha fet bé de recordar la conseller de Justícia, Ester Capella, que el penediment ja no és requisit per atorgar permisos als presos, sinó més aviat “una reminiscència del passat”, com va dir ahir ella mateixa. Els fiscals, d’una duresa excepcional en els recursos que presenten, obvien també que els condemnats, malgrat saber que ho són injustament, han assumit els fets, malgrat discrepar de la qualificació jurídica dels mateixos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia