Editorial

El fracàs de Pedro Sánchez

La repetició de les eleccions no li ha sortit a Pedro Sánchez com ho havia previst. Ha estat un fracàs, malgrat que ha guanyat les eleccions. Els socialistes han perdut representació, la dreta i la ultradreta han crescut i, a Catalunya, l’independentisme ha obtingut els millors resultats de la història en unes eleccions al Congrés. L’operació de Sánchez no ha reeixit perquè Espanya ara no és més governable que quan no va voler o no va poder fer un pacte d’esquerres amb Pablo Iglesias, que ara és impossible. La situació de bloqueig que va fer servir com a argument per a la convocatòria electoral es manté ara com fa mig any, si no és que ja compta amb una futura abstenció del PP per a la investidura. El PSOE ha perdut escons, mentre que els populars de Pablo Casado han recuperat terreny després de tenir els pitjors resultats de la seva història i Vox s’ha convertit en la tercera força del Congrés. Un dels fets més rellevants i preocupants de la jornada d’ahir és el resultat de la ultradreta, que ha més que doblat la seva representació gràcies, fonamentalment, a la desfeta total de Ciutadans. Hi ha hagut, clarament, un traspàs de vot del partit taronja de Rivera –que es resisteix a dimitir– cap al PP i Vox.

Catalunya ha estat l’epicentre no només de la campanya electoral, sinó també de la vida política espanyola i hauria de ser ara el centre de l’atenció de qui ha guanyat. No es pot governar Espanya sense buscar una solució política per a Catalunya, on les forces independentistes han tret un escó més del que tenien, gràcies als millors resultats mai obtinguts en unes eleccions generals. ERC ha revalidat la victòria malgrat perdre dos diputats, JxCat n’ha guanyat un i la CUP entra per primera vegada al Congrés, on ocuparà dos escons.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia