Editorial

Catalunya, en la premsa mundial

Costa molt fer-se un forat en la premsa internacional entre els grans temes que acaparen l’atenció mundial, com el ‘Brexit’ o el conflicte sirià. Però el procés català hi ha tret el cap aquesta setmana com no ho havia fet des dels dies crucials de l’octubre del 2017. Les dures condemnes als líders polítics independentistes i l’àmplia reacció ciutadana d’aquests últims dies han centrat l’atenció de la premsa mundial, que ha reaccionant informant-ne, com no podia ser d’altra manera, però també amb nombrosos editorials i articles d’opinió, alguns dels quals els lectors trobareu avui a les planes d’aquest diari.

La dura sentència del Tribunal Suprem espanyol, amb penes d’entre nou i tretze anys de presó, no s’entén, en general, en la premsa internacional. La majoria d’articles, entre els quals destaquen editorials de mitjans tan prestigiosos com la revista alemanya ‘Stern’, el diari francès ‘Le Monde’ o el nord-americà ‘Financial Times’, no dubten a qualificar de “vergonyós” el veredicte, posen en qüestió directament algunes de les consideracions dels jutges i alerten del perill que hi hagi, a partir d’ara, una reducció d’alguns drets bàsics com ara els de manifestació o expressió.

Els diaris coincideixen, de manera unànime, a destacar l’immobilisme del govern espanyol, tant l’anterior de Mariano Rajoy, com l’actual, de Pedro Sánchez, a l’hora d’afrontar el conflicte català, i es mostren crítics pel fet que s’hagi volgut resoldre un problema “clarament polític” per la via judicial. Destaquen també que la Unió Europea miri cap a l’altre costat i no afronti com caldria la qüestió, tot i que no estalvien crítiques a la part catalana, a la qual retreuen haver tirat pel dret amb una majoria justa al Parlament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia