Editorial

El canvi a la Cambra

La nova Cambra de Comerç de Barcelona ja és una realitat. Joan Canadell ha estat ratificat com a nou president de la institució per una àmplia majoria (36 dels 54 vots) del ple que va ser escollit en les eleccions del mes passat, i tant l’empresari i fundador del Cercle Català de Negocis com la resta de l’equip de govern estan plenament legitimats per desplegar el projecte de canvi que proposa per a la Cambra. I, en aquest sentit, cal destacar l’actitud proactiva del president sortint, Miquel Valls, les últimes setmanes, per propiciar un traspàs de poder impecable.

Les resistències al canvi dins la Cambra i entre l’anomenat ‘establishment’ després de molts anys de continuisme eren previsibles, però no són admissibles, en canvi, les maniobres dirigides a negar el normal funcionament democràtic de la institució o alterar-lo per evitar que el missatge sorgit de les urnes, molt clar amb majoria absoluta per a la candidatura guanyadora, pugui traslladar-se al govern de la Cambra.

Cal esperar que aquestes maniobres no arribin a torpedinar la magnífica oportunitat que aquest relleu a la Cambra suposa per a la mateixa institució i per al conjunt de l’empresariat català, en la mesura que l’objectiu prioritari del nou equip de govern és desenvolupar al màxim el potencial de l’empresa catalana, i per extensió de l’economia del país. És des d’aquesta perspectiva inclusiva que ningú hauria de veure com una amenaça la intenció de posar la Cambra de Comerç al servei del país; de fer-la més democràtica, transparent, propera i participativa entre l’empresariat; o que dediqui els seus recursos i els seus esforços al servei de tot el teixit empresarial català i de la dinamització de l’economia catalana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia