Editorial

Nou èxit de mobilització sobiranista

El moviment sobiranista va tornar a demostrar ahir el seu múscul en una mobilització històrica, a Madrid. La manifestació, dins de la campanya ‘L’autodeterminació no és delicte’, que denuncia la farsa del judici contra els líders independentistes al Tribunal Suprem, va reunir desenes de milers de persones. Més de cent mil, que en la seva majoria es van desplaçar des de Catalunya i per donar suport als líders polítics que van permetre dur a terme el mandat que els havien donat a les urnes: poder votar sobre el seu futur. A més, però, la mobilització va reunir també milers de persones que van feu seu el lema que encapçalava la manifestació: “«La autodeterminación no es delito». Democràcia és decidir”. I és que el conflicte que viu Espanya és, sens dubte, un dels més profunds que ha viscut l’Estat espanyol modern, i són molts, també a l’Estat espanyol, els que desitgen que es trobi una solució i que aquesta sigui democràtica.

La manifestació d’ahir va tornar a ser plural i diversa, festiva i familiar, va tornar a ser, com ha estat des de l’any 2012, una manifestació de qui reclama una solució democràtica a un conflicte d’arrel democràtica, i va tornar a demostrar que, per molta repressió, per molt que l’Estat espanyol organitzi un judici basat en la venjança política, el moviment no recularà. Des del principi, aquest moviment, impulsat des de baix i al qual els partits s’han adaptat com han pogut, ha buscat una sortida pacífica i pactada. El mirall han estat els casos d’Escòcia i el Quebec, i la manifestació d’ahir, a Madrid, al cor de l’Estat, demostra que, més enllà de l’objectiu, obvi, de denunciar un judici injust, el que es busca és un acord durador, un pacte que asseguri poder decidir en llibertat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia