Editorial

Una decisió judicial intolerable

L’Audiència de Navarra va decidir ahir, de manera totalment incomprensible, permetre la sortida en llibertat provisional, previ pagament d’una fiança ridícula, dels cinc components del grup La Manada. Els joves van ser condemnats fa poques setmanes a nou anys de presó per abusos sexuals, en una sentència que ja va aixecar fortes crítiques arreu de l’Estat, justament per la feblesa de la pena, per haver-los exculpat de violació i davant l’evidència d’uns fets que, per a molts ciutadans, mereixen un càstig molt més contundent. La decisió d’ahir confirma aquesta tebiesa judicial que suposa un escarni i una befa a la víctima del cas i també a totes les altres dones que han patit violacions i abusos sexuals. Som davant d’un delicte molt greu, comès en unes circumstàncies que encara l’agreugen més, si això fos possible. En casos així és quan la justícia hauria d’actuar amb més contundència, sobretot coneixent la sensibilitat d’una opinió pública que no està disposada a tolerar comportaments com els del grup de La Manada. Les protestes d’ahir al vespre a moltes ciutats de l’Estat són una bona mostra d’aquesta creixent indignació popular. Un clam que hauria de recollir immediatament el nou govern socialista per canviar ben aviat la legislació i evitar casos semblants en un futur proper.

De la sortida en llibertat de La Manada en provoca encara més indignació el tracte diferencial que suposa respecte a altres condemnes recents. El cas dels nois d’Altsasu, mantinguts o ingressats a la presó ràpidament, n’és un exemple ben evident, però des de Catalunya, sobretot, costa molt no pensar en els presos polítics catalans, empresonats preventivament i lluny de casa des de fa mesos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia