Editorial

Compromís sindical amb la democràcia

La manifestació de diumenge va ser un immens èxit de participació amb centenars de milers de persones que van secundar la convocatòria d’Espai Democràcia i Convivència sota el lema “Pels drets i les llibertats, per la democràcia i la cohesió us volem a casa!” La plataforma, de gran transversalitat, abraça des del moviment veïnal fins a més de cent entitats de cooperació i justícia social, passant per Òmnium i l’ANC o els sindicats UGT i CCOO, entre d’altres. Unes organitzacions sindicals, aquestes últimes, que han rebut un veritable linxament polític i mediàtic de sectors unionistes. La valenta acció de la UGT i CCOO respon al que ha estat sempre el compromís del món sindical amb la defensa dels drets civils i la democràcia. Per això, igual que altres sindicats com la Intersindical, Ustec i altres, resulta lògica la seva implicació en la preservació d’uns drets i llibertats que estan en perill a l’Estat espanyol.

La principal funció sindical és la defensa dels drets laborals. Però aquells que pretenen que es restringeixin a aquesta funció, i de la forma més limitada possible, obliden que UGT i CCOO van ser una clau de volta en la lluita antifranquista i en la conquesta de les llibertats democràtiques. Resulta lògic l’existència d’un debat intern sobre la independència. Però el que reclamava la manifestació del 15-A era una resposta democràtica als anhels d’una part important de la societat catalana, i sobretot que es deixi de vulnerar els drets civils de la ciutadania. Per la qual cosa el setge a què l’unionisme sotmet UGT i CCOO és injust i una mostra més de la intolerància contra qualsevol nivell de discrepància. Per això cal aplaudir que CCOO i UGT avantposin valors fonamentals per sobre de la intolerable pressió política dels poders de l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia