Editorial

Pronòstics fallits per al turisme

Contràriament al que vaticinava el govern espanyol i certes patronals, el sector turístic a Catalunya ha tancat el 2017 amb resultats rècord. Les previsions catastrofistes que xifraven entre un 30 i un 40% la davallada del nombre de visitants s’han demostrat totalment errònies. Les xifres parlen per si soles: el nostre país va rebre l’any passat la visita de 19,1 milions de visitants estrangers, un 5,5% més que l’any anterior, i que han gastat un 9% més; l’aeroport del Prat ha batut el seu rècord històric i ha superat els 47 milions de passatgers, el 7,1% més que l’any anterior. Queda demostrat que, contràriament al que pronosticaven interessadament el Partit Popular i formacions polítiques afins, el procés independentista no ha afectat negativament el sector. És cert que a al llarg del darrer trimestre s’ha registrat un cert alentiment del’activitat, però hi ha indicis clars de recuperació.

Tant el govern popular com formacions afins han demostrat una manca de responsabilitat en atiar en els darrers mesos missatges alarmistes que l’únic que buscaven era posar en qüestió l’actuació del govern, missatges amb conseqüències molt negatives per a un sector que és clau en l’economia del nostre país. Però si una cosa ha quedat clara és la gran solvència que ha demostrat la marca Catalunya. Malgrat la situació adversa, ha quedat provat que el model turístic català és un model de qualitat, sostenible i competitiu. Per alguna cosa és la destinació de tot l’Estat espanyol que més visitants va rebre l’any passat. Aquests bons resultats han d’esperonar el sector i també les administracions catalanes per continuar treballant com s’ha fet fins ara, i consolidar un model turístic d’èxit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia