Editorial

Barcelona, la fi d’un pacte insostenible

Un any i mig després de la presentació que feien Ada Colau i Jaume Collboni de l’autoanomenat acord de govern d’esquerres per Barcelona, les bases de Barcelona en Comú han decidit trencar el pacte amb el PSC i fer fora del govern de la capital catalana els socialistes en la consulta organitzada a la formació política. La deriva que ha pres el PSC a àmbit nacional n’ha estat el detonant definitiu. Les agressions policials a la ciutadania de l’1-O ja van tensar la corda entre els dos socis. Però el suport polític que els socialistes catalans han donat a l’aplicació de l’article 155 de la Constitució fent costat als seus aliats del PSOE, i el rebuig a condemnar l’empresonament dels presos polítics catalans, han fet literalment insostenible mantenir el govern per a unes bases de BComú que no són independentistes però provenen d’una cultura de lluita social que no pot tolerar la repressió desfermada per l’Estat.

El PSC ha anteposat la fèrria aliança travada amb el PP i Cs per la defensa costi el que costi de la unitat d’Espanya. I això repercuteix en molts dels pactes territorials. L’expulsió del govern de Barcelona n’és el màxim exponent. BComú va guanyar les eleccions municipals amb la promesa de canvi de model de la ciutat. Governar amb els forjadors d’aquest model, que per molt que s’apunti al mandat de CiU no és altre que el PSC, ja generava contradiccions internes. S’ha comprovat en temes urbanístics, la gestió del turisme o la massificació de les terrasses. Ara BComú haurà de plantejar-se si governa amb un executiu excessivament curt per gestionar una ciutat com Barcelona o si busca la incorporació d’altres socis al govern. Segurament caldrà esperar a després del 21-D per conèixer la decisió definitiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia